Raja Ispod Stola
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

TEQUILA <3333

3 posters

Go down

TEQUILA <3333 Empty TEQUILA <3333

Komentar  Mirsad Mon Apr 12, 2010 9:31 am

Posto mi je omlijeno pice, sad cu i vas da zamaram istom,

U ovom topicu ce te moci procitati sve vezano za tekilu, i sva jebena pica ko ja se od iste mogu napraviti.

U ovom istom topicu pisem samo JA Very Happy,

sto ne znaci da vi nemozete otvoriti topic o svom picu Razz

Tequila je alkoholno piće primarno napravljena u okolici Tequile, grada u zapadnoj meksičkoj državi Jalisco. Pravi se od biljke agave i obično sadrži 35-55% alkohola. Mnogi u zabludi smatraju da je agava kaktus, no spada u porodicu mesnatica.

Tequila se obično proizvodi u pet kategorija:

* oro ("zlatna") – tequila koja je "mlada i iskvarena", što znači da se karamela, šećer ili glicerin dodaju da sliči okusu starije tequile
* blanco ("bijela") ili plata ("srebrna") – novo, bijelo alkoholno piće
* reposado ("odležala") – minimalno 2 mjeseca, ali kraće od godinu dana čuvana u hrastovim bačvama
* añejo ("stara" ili "određeno godište") – minimalno godinu dana, ali manje od 3 godine u hrastovim bačvama
* extra añejo ("extra stara")– minimalno 3 godine u hrastovim bačvama. Ova kategorija uvedena je u ožujku 2006.

Tequila se poslužuje sa soli i kriškom limuna. To se zove tequila cruda, katkad nazvana i "poliži-srkni-posiši" (odnosi se na način kombiniranja sastojaka). Osoba koja pije, ovlaži stražnji dio dlana (između palca i kažiprsta) i posoli. Zatim poliže sol, popije tequilu i posiše limun. Sol ublažava žestinu tequile, dok voće uravnotežuje i začinjava okus.

U Meksiku tequila se pije sa sangritom, slatkim, začinjenim pićem od narančinog soka (može i od rajčice) i čilija. Tako da se jednake količine tequile i sangrite piju naizmjence.

U Njemačkoj i još nekim državama umjesto soli i limuna koristi se cimet i kriška naranče. Kao i druga alkoholna pića, tequila se koristi u razne svrhe; sve ovisi o mašti konzumenta.

TEQUILA <3333 26991-234355
Mirsad
Mirsad
Admin
Admin

Broj komentara : 55
Mjesto : Sarajevo

Na vrh Go down

TEQUILA <3333 Empty Re: TEQUILA <3333

Komentar  TheSpooky Mon Apr 12, 2010 3:39 pm

a jel mi mozemo to da komentarisemo??
TheSpooky